Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ένας πολλά υποσχόμενος χειμώνας!

Καλησπέρα, για πολλούς (ή μάλλον πολλές) βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού δηλαδή μπάνια, ρακέτες, μπύρες και τεκίλες για τους ¨άρρωστους" με την μπάλα όμως βρισκόμαστε στην παραδεισένια εποχή των μεταγραφών, ξαπλώστρα, εφημερίδα, ράδιο και που και  που καμιά βουτιά για να γλιτώνουμε την γκρίνια.

Το θέμα είναι πως φέτος έχει παραγίνει το κακό αφού οι  "μεγάλοι" τρελαίνουν κόσμο με αυτά που κάνουν και αυτούς που φέρνουν. Βέβαια θα μου πείτε καλοί και χρυσοί όλοι αλλά κοντεύουμε να γίνουμε η Γη της επαγγελίας του κάθε ποδοσφαιριστή ή αλλιώς ένα μικρό Κατάρ, και αυτό γιατί η ηλικίες των μεταγραφών 30+ σε κάνουν να θες να αναθεωρήσεις και το ασφαλιστικό στον χώρο του ποδοσφαίρου μπας και σώσουμε την κατάσταση.

Πέρα από την πλάκα όμως όσοι παίχτες έχουν έρθει μέχρι στιγμής ακόμα και μεγάλοι μας κάνουν να περιμένουμε πως και πως τον χειμώνα και την έναρξη ενός πολλά υποσχόμενου πρωταθλήματος εάν το αφήσουν οι απ' έξω βέβαια (θέλω να πιστεύω πως ξέρετε καλά ποιους εννοώ ) να είναι.

Κάνοντας μια μικρή λοιπόν βόλτα στα έως τώρα μεταγραφικά των ομάδων βλέπουμε τα εξής:

Παναθηναϊκός : Μία και καλή για τους πράσινους μέχρι στιγμής με τον Γάλλο διεθνή Σίντνεϊ Γκοβού να υπερκαλύπτει το κενό που άφησε η φυγή Σαλπιγγίδη και να συνθέτει μαζί με Νίνη, Λέτο και Σισέ την καλύτερη επιθετική τετράδα των τελευταίων χρόνων. Όσο για την άμυνα αν τελικά έρθει ο Γκαλάς τα λόγια είναι περιττά και το κενό που θα καλυφθεί μεγάλο. Βέβαια το μαράζι των φίλων των πρασίνων είναι άλλο το φετινό καλοκαίρι και επικεντρώνεται στην πώληση της ΠΑΕ και βεβαία για αυτούς μεγάλη μεταγραφή θα είναι η επιστροφή Πατέρα.

Ολυμπιακός : Οι ερυθρόλευκοι αφού ξεμπέρδεψαν με τα διοικητικά νωρίς και αλλάζοντας σελίδα με τον ερχομό Μαρινάκη τρελαίνουν κόσμο με μεταγραφές όπως οι Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα και βέβαια το μεγάλο μπαμ που αναμένεται με την μεταγραφή του αριστερού μέσου από την Λίβερπουλ Ριέρα.
Με αυτούς ο Ολυμπιακός κλείνει εξαιρετικά πολλές τρύπες στα χαφ και βέβαια αναμένονται και άλλες προσθήκες με πολλές υποσχέσεις.

Αεκ : Αφού μας συνήθισε πλέον τα τελευταία δύο χρόνια στα μεταγραφικά σήριαλ τελικά έκανε το μεγάλο μπαμ με μια μεταγραφή αεροδρομίου όπως είναι το "θηρίο" της Πόρτσμουθ  Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Πέραν αυτού βέβαια επένδυσε στο μέλλον με νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές και βέβαι πρόσθεσε εμπειρία και πνεύμα νικητή στην ομάδα με την επιστροφή των Δέλλα και Λυμπερόπουλου.

Πάοκ : Με μεταγραφές ουσίας όπως οι Ζουέλα και Σαλπιγγίδης αλλά και νέο προπονητή τον Ιταλό Μπερέτα ο Πάοκ δεν ανοίχτηκε μεταγραφικά και αρκέστηκε στο μοντάρισμα της ομάδας ελέω Champions League.

Με αυτές τις τέσσερις ομάδες λοιπόν να κάνουν τις εντυπωσιακότερες μεταγραφές  αλλά βέβαια και τους Αρη, Ατρόμητο και Λάρισα να ακολουθούν με σημαντικές προσθήκες το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε από το φετινό πρωτάθλημα είναι Γκολ-Γκολ-Γκολ-Γκολ, τώρα αν αυτό δεν γίνει και με αυτούς τους παίχτες τότε τι να πω όντως θα είμαστε ένα μικρό Κατάρ που ο αθλητής έρχεται μόνο για τα ένσημα. Ας ελπίσουμε λοιπόν οι παίχτες που ήρθαν να ακολουθήσουν το τρανό παράδειγμα των Ριβάλντο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μέλμπεργκ και Σισέ που μόνο για να κάθονται δεν ήρθαν.

Έτσι το πρωτάθλημα αναμένεται με μεγάλη αγωνία ελπίζοντας πως ήρθε η ώρα για ποιότητα, και βέβαια μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι και οι μεταγραφές τελειώνουν 31 Αυγούστου και εμείς είμαστε ακόμα 18 Ιουλίου...........

Δεν υπάρχουν σχόλια: