Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στον κόσμο τους..

Εκεί που όλα τις τελευταίες μέρες κυλούσαν ομαλά στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού (λέμε τώρα)
ήρθε και ο "καπετάνιος" να τους αποτρελάνει τους φίλους του τριφυλλιού σε ένα καλοκαίρι που θ τους μείνει αξέχαστο μέχρι στιγμής.

Και για να καταλάβετε τι εννοώ, αφήνοντας πίσω τα προηγούμενα χρόνια όπου όλοι πάνω κάτω μάθαμε ότι Τζίγκερ και ποδόσφαιρο είναι δύο έννοιες που δεν σχετίζονται με τίποτα ήρθε η πολυμετοχικότητα, δηλαδή δύο ονειρικά χρόνια για τους φίλους του Παναθηναϊκού με μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και το αποκορύφωμα ένα double.

Έτσι λοιπόν με πρόεδρο κοινής αποδοχής και μια ομάδα στα καλύτερα της φτάσανε στον πάτο, πως? μα φυσικά με το πραξικόπημα του Τζίγκερ και την ολική επιστροφή του στα δρώμενα του ΠΑΟ κάνοντας πολλά λάθη και πρωτοτυπώντας για τα Ελληνικά δεδομένα άλλα και για τον ίδιο αφού μετά το εγχείρημα με προέδρους γλάστρες εφάρμοσε και το "τεχνικός διευθυντής γλάστρα". Αποκορύφωμα σε όλα αυτά βέβαια η ζαρντινιέρα (και όχι γλάστρα) νέος πρόεδρος του Συνασπισ....εεε...Παναθηναϊκού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Και έρχεται που λέτε τώρα ο "καπετάνιος" και αφού κατέκρινε πλήρως τις δύο πιο επιτυχημένες χρονιές του Παναθηναϊκού τα τελευταία 15 χρόνια, επικροτεί την επιλογή Κωνσταντόπουλου και υψώνει ασπίδα προστασίας υπέρ του ανιψιού του Τζίγκερ...ναι ναι καλά ακούσατε και για να είστε σίγουροι διαβάστε το κιόλας...

“Ήρθα εδώ να συναντήσω τον κ. Κωνσταντόπουλο και να του δώσω συγχαρητήρια γιατί θεωρώ τον Παναθηναϊκό και δικό μου δημιούργημα. Ισχύει πάντοτε αυτό που είχα πει το 2000, ότι ο Παναθηναϊκός έχει ορισμένες ηθικές αξίες, έχει υποχρεώσεις στη νέα γενιά και χαίρομαι που ο νέος πρόεδρος στις πρώτες του δηλώσεις έκανε ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Διαφορετικά δηλητηριάζουμε τη νέα γενιά.

Εγώ είμαι δίπλα στον πρόεδρο για να τον βοηθήσω σε ο,
τιδήποτε χρειαστεί. Ελπίζω να ακούγομαι λίγο περισσότερο από ότι τη τελευταία διετία. Έχουμε πολύ καλό υλικό, αλλά χρειαζόμαστε έναν καλό πολιτικό μηχανικό για να χτίσει και χρειάστηκε να πω πιο δυναμικά, την επόμενη χρονιά, ότι έως εδώ και μη παρέκει για τον κύριο πολιτικό μηχανικό που είχαμε".

Στη συνέχεια υπεραμύνθηκε του Γιάννη Βαρδινογιάννη, λέγοντας: "Είναι η πιο άδικη περίπτωση η κακή κριτική που έχει υποστεί. Θεωρώ ότι ο Γιάννης έδωσε ότι μπορούσε, αλλά δεν δέχτηκε να κάνει συμβιβασμούς των ηθικών αξιών. Την θεωρώ άδικη την κριτική. Όπως εγώ έλεγα πριν από είκοσι χρόνια ότι ο ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται Δεν το έλεγα για να μην ξοδέψω χρήματα γιατί ουδέποτε δεν προκάλεσα την κοινή γνώμη με τα εκατομμύρια. Εσείς οι νεότεροι δεν το ξέρετε αλλά ποτέ δεν ανακοίνωνα πόσο μου στοίχισε ένας παίκτης. Άλλοι
διαφίμιζαν στο πολλαπλάσιο τις μεταγραφές τους. Ο Γιάννης, δυστυχώς, πάρα πολλές φορές έχει αντιμετωπιστεί άδικα και από εσάς και από τον φίλαθλο κόσμο."

Όταν ρωτήθηκε για τις κόντρες που υπάρχουν στη διοίκηση της ομάδας, απάντησε: "Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν ειλικρινείς αλλά δεν ήταν. Αυτό που μπορώ να απαντήσω είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι γωνιακό μαγαζί που είχε πει ο
Τροχανάς. Ένας από τους λόγους που κρατήσαμε το 51% του Παναθηναϊκού ήταν για να παραμείνουμε θεματοφύλακες. Δώσαμε το υπόλοιπο 40% τσάμπα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς", ενώ για το τί ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, είπε: "Να κάνει κουράγιο και είπα ότι με κάλυψε πλήρως η δήλωσή του ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Μπορεί κατά καιρούς να ειπώθηκαν διάφορα για την προεδρία μου αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι έκλεψα κάποιο πρωτάθλημα. Τότε ακόμα και η Λάρισα το πήρε. Τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί τότε με κάποιο ποδοσφαιριστή Τζίγκοφ ήταν να της αφαιρέσουν τρεις βαθμοί και εγώ θα έπαιρνα το Πρωτάθλημα. Όμως, είπα "όχι, το δικαιούται". Βέβαια τότε και εμείς είχαμε μέσο όρο 46.000 εισιτήρια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: